Beton kalıp dökümünde, çatı inşaatlarında, kolon veya kiriş olarak kullanılan,çeşitli boydaki keresteleri (Kızılçam, Karaçam, Ladin ve benzeri ağaç türlerinde), projeleriniz ne kadar büyük olursa olsun kesintisiz ve sürekli olarak rekabetçi fiyatlar ile firmamızdan temin edebilirsiniz. İnşaatlık kereste seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli birkaç unsur vardır. Kullanılacak kerestenin mekanik yönden dayanıklı olması beklendiğinden, birtakım kusurlardan yoksun olması gerekir. Kaliteli inşaatlık kereste, ağacın diri odunundan oluşmalıdır, ölü odundan (diğer adıyla sapwood) arındırılmış olması gerekir. Damar yönü, boyuna düzgün hatlar şeklinde olmalı, bünyesinde düşen budaklar veya ölü budaklar bulundurmamalıdır. Çatlaklar veya koyu lekeler de yine inşaatlık kerestenin mekanik özelliklerini etkileyeceği için istenmeyen unsurlardır. Yeni kesildiğinde kerestenin tatlı bir kokusu olması beklenir, yüzeyi tüylenmemiş, sıkı ve parlak görünümlü olmalıdır, planyadan geçirildiğinde üzerinde sanki ipeksi bir cila varmış gibi görünmelidir. Nahoş bir kokusu var ise bu çürüklüğün göstergesidir, benzer şekilde donuk, kireçli gibi bir görünüm de kalitesiz inşaatlık keresteye işaret eder. Yıllık halkaları düzenli olmalı, düzensiz olarak şişkinlikler görülmemelidir, bu gövdede ciddi bozukluklar olduğunun işaretçisi olabilir. Yıllık halkaların sık oluşu odunun dayanıklı olduğunu gösterir, birbirinden uzak yıllık halkalar ise odunun zayıf ve çoğu zaman çürümeye elverişli olduğu anlamına gelir. Ağaç türleri içerisinde genel olarak ağır olan türler daha dayanıklı türlerdir.
İnşaat, marangozluk ve mobilya sektöründe sıkça kullanılan ahşap profile kereste adı verilmektedir Tomrukların boyuna biçilmesiyle elde edilen kereste çeşitlerinden biri de doğramalık kerestedir. Ahşap ile kereste arasındaki çeşit de diyebiliriz.Mobilyalarda kullanılan ahşap kerestelerin ham maddesi olarak kullanılan doğramalık kereste kullanım alanları farklılık gösterir. Kapı, pencere gibi yapı elemanları imalatında tercih edilir.Çoğunlukla çam ağacından imal edilen doğramalık kereste ladin ve köknar olarak da biçilmektedir. çeşitleri fırınlı ve fırınsız olarak üretilmektedir. Emprenye daha sonra kullanım amacına göre tercih edilir. İsteğe göre diğer ağaç türlerinde de doğramalık kereste üretilebilmektedir.
Başta kapı ve pencerelerde olmak üzere ağaç malzemenin kullanıldığı her alanda kullanılabilen bir ağaç türüdür. Kullanım alanı çok geniştir. İyi tutkallanabilir. Renk verir. Yumuşak oluşundan dolayı iyi vidalanabilir. 1.sınıf ve 2. sınıf olmak üzere iki kategoride sınıflandırılır. Sibirya bölgesi sarıçam tomrukları ve yerli sarıçam tomruklardan elde edilir.
İğne yapraklı ağaçların içinde en sert yapıya sahip bir ağaçtır. Yerli katran ağacı yerine kullanılan bu malzemenin renk verme, boyama ve cilalanma özellikleri çok iyidir. Sert dokusundan dolayı özellikle dış cephe sistemlerinde kullanılır. Gemi inşaatında kimyasal malzeme fıçıları, tornacılık, telefon direği, çit direği yonga levha yapımında taban ve tavan döşemelerinde oldukça sık kullanılır. İyi kurutulduğunda su içinde veya nemli ortamlarda 100 yıldan fazla dayanabilir.
Yerli çam türü olan bu malzeme kapı, pencere ve çatı karkaslarında kullanılır. Yağlı yapısından dolayı uzun ömürlüdür.
Beyaz çam olarak da bilinen bir çam türüdür. Mobilya sektörü ve hazır kapı imalatlarında oldukça yoğun kullanılır. Yumuşak damarlıdır, kolay işlenebilir ve vidalanıp, tutkallanabilir. Adı geçen tüm kereste çeşitlerimiz aşağıdaki ölçülerde temin edilebilmekte olup, 1., 2. ve 3. kaliteleri mevcuttur.
Yerli çam türüdür. I. Sınıf ve II. Sınıf malzemesi taban tahtası, lambiri, kapı ve pencere doğraması olarak kullanılır. III. Sınıf malzemesi kalıplık tahta ve inşaatlık dilme olarak değerlendirilir.